Hlavní navigace

Google spustil YouTube Music Key. Videoklipy budou offline a bez reklam

13. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šuškalo se o ní více než rok, teď už jí Google konečně spustil. Po hudební službě Play Music firma přináší YouTube Music Key. Řada z vás už určitě poslouchá hudbu na YouTubu i bez speciální služby. Music Key ale přidává možnost poslechu offline, na pozadí a bez reklam.

YouTube Music Key
YouTube Music Key

Tyto funkce budou pochopitelně fungovat jen v mobilních systémech Android a iOS. YouTube dá poprvé oficiální možnost videoklip stahovat, abyste si je mohli pustit i bez připojení. Navíc je můžete poslouchat s přehrávačem na pozadí a vypnutou obrazovkou.

YouTube Music Key YouTube Music Key YouTube Music Key

Služba není zdarma. YouTube si řekne o 10 dolarů měsíčně, zaváděcí cena je ale 8 dolarů. V tom je naštěstí i předplatné pro Play Music All Access, takže Google zbytečně neduplikuje obě služby, ale těsně je propojí.

Music Key je zatím na pozvánky. Uživatelé z první vlny mohou klipy na YouTube neomezeně sledovat po dobu šesti měsíců. Služba je v tuto chvíli ve fázi beta. Navíc bude dostupná pouze v USA, Británii, Irsku, Španělsku, Itálii, Portugalsku a Finsku.

Kromě toho dostal YouTube novou záložku Hudba, ve které se brzdy objeví alba jednotlivých interpretů, která budou tvořena oficiálními videoklipy a „kvalitními skladbami partnerů“. Co přesně si pod tím představit, to zatím nevíme. Alba by ale podle všeho měla být dostupná i pro neplatící uživatele. Jen budou s reklamou, bez offline stahování a možnosti poslechu na pozadí.

CS24

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?