Hlavní navigace

Google údajně plánuje Nexus vlastní výroby a chce se přiblížit Applu

2. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google začal s programem Nexus před téměř sedmi lety a od té doby vystřídal hned několik OEM partnerů, kteří mu s výrobou každoročních modelů pomáhali. Podle posledních zpráv se ale Google letos chce bez těchto partnerů obejít a nový chytrý mobil z rodiny Nexus vyrobit na vlastní pěst.

Google není ve výrobě hardwaru úplným nováčkem. Stojí třeba za Chomecasty, Chromebooky Pixel, tabletem Pixel C a také referenčním zařízením pro platformu Android TV. Na smartphone si ale internetový gigant ještě netroufl.

Google představil hardwarové novinky

Podle zákulisních informací chce Google díky smartphonu z vlastních dílen lépe konkurovat Applu a jeho iPhonu a co víc, Sundar Pichai by dokonce rád zaryté fanoušky Applu vlastním přístrojem přesvědčil k přechodu na otevřenou androidí platformu.

 

Tyto spekulace ale neodpovídají dřívějším zvěstem, podle kterých se na výrobě nového Nexusu mělo opět podílet tchajwanské HTC, jež stálo za úplně prvním zařízením z rodiny Nexus. Těžko tedy předjímat, jak se situace nakonec vyvine, není ale ani vyloučeno, že by obě společnosti přeci jen na vývoji dalšího Nexusu spolupracovaly. Google by jen dostal více prostoru pro návrh přístroje a HTC by poskytlo technické zázemí. Stále však jde primárně o spekulace.

Zdroj: The Information via Phandroid

Byl pro vás článek přínosný?