Hlavní navigace

HBO Max míří do Evropy. Nahradí HBO GO a dočkáme se i v Česku

8. 12. 2020

Sdílet

Zdroj: HBO

HBO Max je nová streamovací služba, kterou letos v květnu spustil vlastník skupiny TimeWarner (je jím telekomunikační gigant AT&T). Dostupná byla pouze v USA za předplatné 15 dolarů měsíčně. Šéf HBO Max Andy Forssell nyní oznámil, že streamovací službu rozšíří do světa a ve druhém pololetí příštího roku by se mělo dočkat i Česko. HBO Max postupně nahradí služby HBO Go i starší HBO OD (On Demand). Stávajícím zákazníkům by HBO mělo nabídnout přechod na novou službu.

Šéf HBO Max Andy Forssell chce službu rozšířit do 190 zemí (tedy pouze asi 16 zemí by služba minula) a stát se globálním konkurentem Netflixu. Tou dobou by mělo být k dispozici až dvakrát více filmů a seriálů, než je tomu nyní. Sledovanost HBO Max během pandemie vzrostla o 60 %, což je důsledkem mj. zavřených kin. Nárůst sledovanosti ale hlásí i konkurenti. HBO na to bude dále reagovat tím, že zpřístupní nové filmy ve stejnou dobu, ve kterou mají být uvedeny v kinech. Platí to pro filmy z nabídky Warner Bros, ale pouze pro Spojené státy.

MMF24

V Česku je pevně zakořeněný Netflix a předplatit si můžete i Amazon Prime Video. Příchod staronové služby by místnímu trhu jen prospěl. HBO může kromě Hry o trůny nabídnout třeba Pána prstenů či celý svět komiksů DC. Nebo chystaný film Wonder Woman 1984, jež bude u HBO prvním streamovaným snímkem v rozlišení 4K a zvukem ve standardu Dolby Atmos. Ve stejnou dobu se očekává i příchod Disney+, které již nyní vysílá pro fanoušky Star Wars téměř povinný seriál Mandalorian.

zdroj: broadbandtvnews

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.