Hlavní navigace

Hecht představil levnou elektrokoloběžku. Má displej i odpružené kolo

8. 3. 2019

Sdílet


Značka Hecht, kterou asi znáte spíše ze sekaček, přišla na trh s novinkou – elektrickou koloběžkou Hecht 5125 poháněnou 250W elektromotorem. Stejně jako největší konkurent od Xiaomi má motor umístěný v předním kole, ale akumulátor s kapacitou 4,4 Ah je ukryt v tyči pod řidítky (jako u Lime).

Maximální rychlost činí 25 km/h a ujedete na ní až 15 kilometrů. Nejvyšší hmotnost jezdce je 100 kg a tohle číslo dojezd samozřejmě snižuje. Nabíjení pak trvá necelých pět hodin. Kromě přední brzdy páčkou na řidítkách je zde i zadní brzda ovládaná sešlápnutím zadního blatníku.

Jako bonus je zde displej informující o rychlosti, stavu akumulátoru, rozsvícených světlech či aktivním Bluetooth (pro spojení se smartphonem). Koloběžka váží 10,5 kg (Xiaomi M365 má 12,5 kg) a lze ji snadno složit. Cena je poměrně příznivá, Hecht 5125 stojí jen 5990 Kč.

CS24

Zmíněné Xiaomi před nedávnem ukázalo modernizovanou verzi svého bestselleru, které je o dvě kila těžší, ale s větším akumulátorem s delším dojezdem, lépe tvarovanými gripy a nově s displejem. Hecht bude bojovat kromě ceny také displejem a částečně odpruženým zadním kolem. zajímavostí je pak USB port pro dobíjení mobilu za jízdy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.