Hlavní navigace

Hewlett Packard chce v budoucnu opět zkusit vyrábět vlastní smartphone

17. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost HP má prsty prakticky v celém počítačovém průmyslu. Tiskárny, notebooky, počítače, servery, je prostě všude. A většinou se jí daří víc než slušně. Kde ale zatím pohořela, to je trh s mobilními zařízeními.

Před pár lety společnost koupila Palm, který ve své době patřil mezi naprostou špičku mezi smartphone. Jenže pod křídly HP se telefonům nedařilo, dlouho se spekulovalo o převedení operačního systému WebOS (který v telefonech byl) pod licence Open source.

 

Poslední kapkou pak byl HP Touchpad – tablet, který měl společnost dostat opět do dobré pozice, byl nakonec k dispozici na internetu za výprodejové ceny. V HP v té době asi padaly hlavy.

Jenže HP chce zkusit štěstí ještě (minimálně) jednou – CEO Meg Whitman (výkonná ředitelka) prohlásila, že na vlastním mobilním zařízení pracují. Objevily se i spekulace, že by snad HP mohlo uzavřít dohodu s RIM a využívat jejich operační systém BlackBerry 10. To však ředitelka tvrdě odmítla.

 

MMF24

Bude tedy ještě zajímavé sledovat budoucí situaci. HP může vsadit na jistotu a prodávat jako jeden z mnoha telefony s Androidem, nebo půjde cestou trnitější (platforma Windows Phone). Reinkarnace WebOS se jeví jako nereálná.

Zdroj: The Inquirer

Byl pro vás článek přínosný?