Hlavní navigace

Hodinky, nebo mobil? Exetech XS-3 se nosí na ruce a umí telefonovat [CeBIT]

12. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Italská společnost Exetech přivezla na CeBIT netradiční chytré hodinky XS-3. Hodinky jsou vlastně skromné označení, obsahují totiž i slot pro SIM kartu a umí telefonovat. A také fotit, točit video, navigovat nebo přehrávat multimédia. To vše se vešlo do těla, které váží jako polovina smartphonu (66 gramů).

Exetech XS-3 jsou opravdu spíš miniaturizovaný smartphone, který je limitován především displejem (1,54", 240 × 240 px) a malým akumulátorem (420 mAh), se kterým vydrží nanejvýš pár hodin provozu. Uvnitř tiká čipset Mediatek MTK6577 s 1GHz dvoujádrem Cortex-A9. O kapacitě RAM výrobce mlčí, ale flashové úložiště má pouhé 2 GB. Lze však rozšířit pomocí microSD karty.

)

Hodinky se připojí k Bluetooth, Wi-Fi a také 2G/3G sítím. V nich lze volat, posílat i přijímat SMS/MMS. Obsahují GPS a 2Mpx foťák. Na hodinkách běží Android 4.0.4 s aplikacemi Googlu. Sám výrobce tvrdí, že i na tak malém displeji fungují tisíce aplikací včetně Facebooku, Twitteru, Endomonda, Skypu nebo Shazamu. Nechybí ani webový prohlížeč.

 

Exetech slibuje, že v běžném režimu hodinky vydrží až 18 hodin. Při zapojení GPS a mobilních dat jim ale dojde šťáva za dvě hodiny. Otázkou je, proč byste si kupovali hodinky s parametry lowendového telefonu, které musíte nabíjet i několikrát denně? Jsou i dost tlusté (17,6 mm).

CS24

Ani jejich cena totiž není zrovna příznivá. Italové si řeknou o 349 eur (9500 Kč), za což sežene lepší smartphone a k němu třeba hodinky Pebble.

 

Byl pro vás článek přínosný?