Hlavní navigace

HomeBrain: domácí multimediální centrum nejen pro mladé

22. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká firma High Tech Park představila nový televizní počítač HomeBrain o velikosti set top boxu. Hlavním přínosem pro domácnosti je kombinace více samostatných zařízení do jednoho. Po připojení k běžné televizi tato novinka umožňuje mimo sledování filmů také poslech hudby, prohlížení internetových stránek, telefonování přes Skype, nakupování online, případně ovládat domácnost přes internet.

Výrobce poukazuje zejména na snadnou ovladatelnost, což může být pozitivem pro starší generace, které tak nemusí být ochuzeny o možnosti internetu. Za tímto účelem byl vyvinut oboustranný a dostatečně velký dálkový ovladač, který v sobě spojuje funkci televizního ovladače, počítačové klávesnice a myši.

Televizní počítač HomeBrainZařízení se může pochlubit digitálním tunerem, možností nahrát (a následně přehrát) jakýkoli pořad, nebo také přehráváním hudby a filmů ze tří různých úložišť - interního disku, externího USB datového nosiče, případně CD/DVD. Nechybí ani prohlížení fotografií, vytváření alb nebo poslech internetových rádií či sledování internetových televizí. Díky zabudovanému internetovému prohlížeči má uživatel možnost psát emaily a prohlížet internetové stránky. Nezapomnělo se ani na elektronický kalendář se systémem upomínek, funkci pro elektronické nakupování a systém elektronických plateb.

Dle informací výrobce by měl být celý systém velmi stabilní, a to díky využití Windows Embedded. Po výpadku proudu či vypnutí v důsledku nechtěné manipulace by měl celý systém naběhnout do původního nastavení. Hardware byl také navržen tak, aby produkt sloužil svému účelu jak nyní, tak třeba za 5 let.

Jednu z nejdůležitějších vlastností jsme nechali až nakonec. HomeBrain přivádí do praxe systémy tzv. domácí telemedicíny. Uživatel má tak možnost evidovat dlouhodobý vývoj zdravotních hodnot, jako např. váhu, krevní tlak, tep, vývoj diabetes, EKG a podobně. Dále je zde možnost vzdáleného ovládání světel, zásuvek a dalších připojitelných elektronických prvků, a to včetně tzv. asistivních technologií (lidé, kteří by byli jinak závislí na pomoci svého okolí, mají tak možnost žít a fungovat samostatně).

CS24

HomeBrain bude umístěn do prodeje začátkem roku 2012 za doporučenou cenu 19 900 Kč vč. DPH.

Zdroj: TZ High Tech Park

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku