Hlavní navigace

Samostatný Honor prý již pracuje na nových smartphonech se službami Googlu

19. 1. 2021

Sdílet

Zdroj: Honor
Huawei již 18 měsíců nesmí ve svých telefonech používat služby Googlu. Od té doby se velmi snaží rozšířit svůj vlastní obchod AppGallery, nicméně v listopadu definitivně prodal značku Honor. A na tu jsou aktuálně platné sankce zřejmě mírnější.

Podle ruského listu Kommersant již Honor pracuje na nové řadě telefonů, které by opět nabídly Android včetně Google Mobile Services. Tedy i s aplikacemi Gmail či Google Mapy. Honor v současnosti chystá hlavně nový V40, který zřejmě ještě bude mít společný základ s Huawei, ale nadcházející modely Honor X11 či Honor 40 by již mohly přinést překvapení.

Honor stejně jako Huawei utrpěl kvůli sankcím velké ztráty a i když jeho prodeje byly přes tyto skutečnosti impozantní, na nejvyšší příčky teď musí na chvíli zapomenout. Huawei zatím bude dále vyvíjet svůj Huawei Mobile Services a soustředit se více na produkty typu chytrých hodinek či notebooků, kde tolik omezován není.

CS24

Nakolik jsou obě firmy nyní opravdu plně oddělené můžeme spekulovat, nicménětakový proces nějakou dobu trvá. Vlastníkem Honoru je společnost Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. a i v Česku se Honor podle informací Cnews musel z původně společných kanceláří s Huaweiem vystěhovat. Konec spekulacím přinesou zřejmě až první smartphony, které budou vypadat alespoň trochu jinak a jejch nadstavba Magic UI přestane být shodná s EMUI.

zdroj: Kommersant (Ru), GSMarena

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.