Hlavní navigace

HP dokončil nákup Palmu za 1,2 miliardy dolarů

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na konci dubna se rozhodl největší výrobce počítačů odkoupit slavný Palm, který se dlouhodobě topil v problémech. Hewlett Packard nabídl za jednu akcii 5,70 dolaru, celková cena se tak vyšplhala na více než miliardu dolarů. Čekalo se jen na schválení antimonopolními úřady, které dle očekávání obchod povolily. To ale zdaleka není jedna z největších akvizic HP, třeba před devíti lety zaplatili za Compaq 25 miliard.

Pro HP bude užitečná především platforma webOS, kterou chce nasadit do tabletů, vlastních smartphonů a webových tiskáren. Palm bude zodpovědný za další vývoj webOS a produktů na něm založených.

Palm Pixi i Pre byly oceňované smartphony, ale firmu z problémů nedostaly, zdroj: Palm

Díky WebOS bude HP poskytovat svým zákazníkům unikátní uživatelský komfort napříč portfoliem chytrých telefonů a dalších mobilních produktů,“ uvedl Todd Bradley, výkonný viceprezident divize Personal Systems Group, HP. „To nám umožní plně se soustředit na rozvoj nabídky našich chytrých telefonů a využití WebOS.

Za plné podpory společnosti HP a s využitím její globální síly jsem přesvědčen, že WebOS bude schopen dosáhnout svého plného potenciálu,“ uvedl Rubinstein, prezident Palmu. „Tato dohoda urychlí vývoj této zajímavé platformy díky novým zdrojům, větším úsporám z rozsahu a podpoře od světově uznávané značky.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?