Hlavní navigace

HP Envy 13 končí, co bude dál?

21. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V HP se rozhodli ukončit život svému záviděníhodnému notebooku Envy 13, uvedenému v říjnu / októbri 2009 společně s modelem Envy 15. Po tom, co do křemíkového nebe odchází i Dell Adamo, se chce říct, že se trh čistí od všech drahých supertenkých třináctek, kromě samozřejmě nepříliš zastaralého 13" MacBooku Air.

Jak se říká, o mrtvých jen dobře. HP Envy 13 byl překvapivě 13,3" notebook s tloušťkou pouhých 2,05 cm. Prodával se s LV verzí procesoru Core 2 Duo a (například) s Radeonem HD 4330, nadchlo vás obvykle velmi stylové, leč kvalitní zpracování, za které jste si také řádně zaplatili. V ČR už Envy 13 z obchodů všeobecně zmizel, jediný záznam v ceníku podle Zbozi.cz lehce přes 20 tis. Kč.


MacBook Air ukázal, jak budou vypadat ty opravdu ultratenké notebooky v následujících letech, pevný disk musí ustoupit mnohem tenčímu SSD, protože ani nízkoprofilové 2,5" disky nejsou dost tenké. Procesory i grafické karty se stejným výkonem se pořád zmenšují a zúsporňují, dnešní ULV edice Core i5 rodiny Sandy Bridge výkonem dosáhne na standardní Core 2 Duo s poloviční spotřebou.

KL24

To bude zřejmě i směr, k jakému se HP s další verzí Envy 13 a Dell s dalším Adamem upne: 32nm procesor s integrovanou, leč silnou grafikou a tenkým a čím dál tím levnějším SSD. Nechme se překvapit. Mezeru zatím zaplňuje těžší a tlustší Envy 14.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?