Hlavní navigace

HP Envy 4 v prodeji v Číně, prozatím se Sandy Bridge a od 871 dolarů

28. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno zmíněný Ultrabook Envy 4 od společnosti HP je nyní dostupný k zakoupení v Číně. Novinka bude brzy dostupná i ve zbytku světa.

Nabízený Envy 4 je v nabídce čínských prodejců dostupný v několika konfiguracích. Nejlevnější model zatím není k dispozici, ale stránky produktu nám napověděly o jeho klíčových parametrech. Tloušťka bude 19,8 mm, provedení kovové a na výběr budou dvě barevné varianty – černá a kovově šedá. HP slibuje až 8,5 hodiny práce na 4 článkovou baterii, reálně to asi bude tradičně méně, ale 6 hodin snad Envy zvládne. Hmotnost se bude pohybovat kolem 1,7 kg v závislosti na konfiguraci

HP Envy 4

Specifikace nám odhalily i nejvýše postavený model. Ten má procesor od Intelu, Core i5-2467M 22nm architektury Sandy Bridge. Osazený čipset ovšem patří do nové série 7 (Panther Point), což znamená, že je zde velká šance pozdějšího výskytu tohoto modelu s nízkonapěťovým procesorem z řady Ivy Bridge, který bude dostupný od letošního léta.

Ostatní detaily nepřekvapí. K dispozici bude display se standardním rozlišením 1366 × 768 bodů, lesklou úpravou a úhlopříčkou 14″; grafická karta AMD Radeon HD 7670M s pamětí 2 GB typu DDR3, operační paměť RAM o kapacitě 4 GB na 1600 MHz a 500GB plotnový pevný disk. DVD mechanika podle očekávání nebude k dispozici.

 

O zvukovou stránku je postaráno pomocí Beats audio technology a samotný zvuk zajistí 2 stereo reproduktory. Pro video zde máme 720p webkameru. Z portů nalezneme 3 USB (2 jsou ve verzi 3.0), HDMI, RJ-45 pro síťový kabel a čtečku paměťových karet typu SD. O bezdrátovou konektivitu se postará 802.11n Wi-Fi a Bluetooth.

CS24

Mimo uvedený Envy 4 se HP chystá vydat i větší verzi Envy 6. Lišit se bude jen větší, 15,6" obrazovkou. Cena začíná na 871 dolarů za nejnižší konfiguraci. O dostupnosti v ČR/SR zatím nejsou informace.

Zdroj: Laptoping.com

Byl pro vás článek přínosný?