Hlavní navigace

HP Envy 6 a 4: další z velkých Ultrabooků se Sandy Bridge a Radeony

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP chystá vydání dvou nových Ultrabooků - Envy 4 a Envy 6, konkurenta současného Ultrabooku od Aceru Aspire Timeline Ultra M3, o kterém jsme nedávno psali rozsáhlou recenzi. Uniklé informace se právě týkají většího modelu Envy 6, který bude disponovat 15,6" obrazovkou, přičemž Envy 4 se bude lišit pouze menší úhlopříčkou.

HP Envy 6

Mezi klíčovými vlastnostmi bude tloušťka 1,99 cm a váha 2,14 kg, což je na 15,6" palcový přístroj docela málo. Uvnitř se ukrývá dvoujádrový procesor Intel Core i5-2467M s taktem 1,6 GHz a jde o nízkonapěťový procesor architektury Sandy Bridge. O obraz se bude starat grafická karta AMD Radeon HD 7670M s 2 GB paměti, což je, jak pravidelní čtenáři jistě znají z našeho shrnujícího článku o Radeonech, přeznačený Radeon HD 6650M. Sekundovat bude 8 GB operační paměti RAM a 500 GB diskového uložiště, přičemž v mSATA slotu se ještě bude nacházet systémové 32GB SSD. Můžeme se tedy dočkat rychlé odezvy a přitom nám zůstane stále prostor na data.

Displej bude mít klasicky lesklou úpravu a rozlišení tradičních 1366×768 pixelů, ale podle zprávy je možné, že model Envy 6 bude obsahovat rozlišení vyšší – můžeme tedy stále doufat. Oproti konkurenci Aceru M3 zde nebude optická mechanika. Baterie bude čtyřčlánková, což nevypadá jako nijak zvlášť mnoho, nicméně Acer M3 má tříčlánkovou a výdrž není nijak špatná, naměřili jsme přes čtyři hodiny.

 

Co se konektorové výbavy týče, nalezneme běžnou škálu portů. Standartní RJ45 (LAN) pro kabelovou síť, dva USB ve verzi 3.0 a jeden USB 2.0, port HDMI a čtečka paměťových karet typu SD. O připojení se světem se postará pak WiFi a Bluetooth. Podle uniklých fotografií bude ultrabook mít šasi z kartáčovaného hliníku a bude obsahovat klasickou chiclet klávesnici.

CS24

Informace o dostupnosti či ceně jsou zatím neznámé, očekáváme však ceny začínající na 1400 USD.

Zdroj: Laptoping.com

Byl pro vás článek přínosný?