Hlavní navigace

HP koupil Melodeo, zřejmě také nabídne hudební služby

24. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hewlett Packard dnes potvrdil akvizici společnosti Melodeo, která provozuje hudební službu nuTsie. Je podobná třeba Pandoře, s registrovaným účtem můžete posílat na online server vlastní písničky i playlisty z iTunes a pak je poslouchat jako internetové rádio kdekoliv. nuTsie nabízí mobilní klienty pro Windows Mobile, Android a BlackBerry. Protože HP letos koupil i Palm s webOS, dá se očekávat úzká vazba právě na tento systém.

Zdroj: nuTsie

Něco podobného zřejmě chystá i Apple, když koupil službu Lala. Přímé propojení s iTunes je na místě. To je taky jeden z důvodů, proč nuTsie v AppStore chybí. Navíc se na webu prezentuje vtipnou narážkou nuTsie (Your tunes. New tunes.). Bystřejští si možná všimli, že nuTsie je přesmyčkou slova iTunes.

HP nakonec nákup komentuje slovy, že chtějí přinášet nové technologie a jsou nadšeni přinášet služby z vlastního cloud systému milionům uživatelů. V současné době nuTsie používají asi dva miliony lidí. Bližší informace o částce nebo budoucích plánech ale neprozradili. Spekuluje se o 35 milionech dolarů.

Zdroj: Electronista

Byl pro vás článek přínosný?