Hlavní navigace

HP nabídne sedmipalcový tablet za $99. Vzpomíná na neslavný konec TouchPadu?

27. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Akvizice firmy Palm, průkopníka v oblasti mobilních zařízení, se Hewlett-Packardu nevrátila tak, jak by si asi společnost představovala. Její tablet TouchPad s operačním systémem webOS dopadl neslavně: zákazníci o něj neměli zájem a výrobce se koncem roku 2011 rozhodl celou platformu zaříznout a zbylá zařízení s původní cenovkou $499 vyprodat za 99 dolarů. (Zajímalo by mě, jestli podobný scénář čeká i Surface RT…)

Tehdy se potvrdilo rčení, že každé zboží má svého kupce. TouchPad se přes noc stal prodejním hitem, 9,7" obrazovka a dvoujádrový procesor od Qualcommu neměly konkurenci ani za cenu dvakrát vyšší. Letos u Hewlett-Packardu nejspíš už zapomněli, jaký byl TouchPad debakl, a zamáčkli slzu nad tím, jak dobře se jejich výrobek oněch pár týdnů prodával. A tak firma údajně již za několik týdnů přijde na trh s tabletem s baťovskou cenovkou $99 (asi 2350 Kč, když připočteme daň z přidané hodnoty).

HP Slate 7
HP Slate 7

Tentokrát bude zařízení sedmipalcové, stejně jako o něco dražší Slate 7. Podle DigiTimes bude používat jednojádrový procesor Intel Atom Medfield (to je starší architektura, ne nový Silvermont), poběží na něm operační systém Android a vyrábět jej bude čínská montovna BYD. O distribuci ve Spojených státech by se měl postarat řetězec Wal-Mart a HP chce vydání stihnout před začátkem školního roku.

 

KL24

DigiTimes připomíná, že titul nejlevnějšího sedmipalcového tabletu jen letos už dvakrát změnil majitele. Počátkem roku vydal Acer svůj Iconia Tab B1 za $150; na Computexu jej pak „překonal“ Asus s tabletem Memo Pad HD 7 za $129. Pokud však oželíte renomé značky, $99 zdaleka není dno, na nějž cena sedmipalcového tabletu může klesnout.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?