Hlavní navigace

HP ProBook 4535s: levný univerzál se čtyřjádrem od AMD

28. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hewlett-Packard je dalším výrobcem, který na trh posílá svoje nové notebooky s 32nm procesory od AMD. Patnáctipalcový ProBook 4535s exceluje ve výbavě za danou cenu a kvalitativně jde také o docela slušný kousek.

Uvnitř najdete procesor AMD Llano, konkrétně model AMD A6-3400M, čtyřjádro na 1,4-2,3 GHz. V procesoru je integrovaná grafika Radeon HD 6520G, čili v podstatě druhý nejrychlejší IGP na trhu (o desítky procent výkonnější než HD Graphics 3000). Celý čip APU má k sobě 4 GB pamětí DDR3 1333 MHz. Výkon procesoru nebude nijak oslnivý, ale ve vícevláknových operacích dovede ukázat zuby, grafika je potom už docela slušná

  

Platforma AMD Sabine je pověstná hlavně inovacemi v oblasti spotřeby. Výrobní proces čipů postoupil na hustotu integrace 32 nm, ale výkon se příliš nezvýšil. Celý čtyřjádrový procesor se silnou integrovanou grafikou má ale dohromady maximální spotřebu jen 25 W, což se promítá ve fakt, že se šestičlánkovým akumulátorem velký notebook vydrží až šest hodin bez adaptéru.

Jinak jde o klasický 15,6" notebook s matným displejem o rozlišení 1366 × 768 px. Je tu 640GB pevný disk, DVD vypalovačka, webkamera, čtečka pam. karet, Wi-Fi, Bluetooth, HDMI a další obvyklé záležitosti. Notebook má numerickou klávesnici a váží 2,5 kg.

MMF24

  

HP ProBook 4535s se prodává v ČR ve dvou konfiguracích. Jedna stojí lehce pod 13 tis. Kč vč. DPH a má předinstalované Windows 7 Home Premium. Druhá je přibližně o tisíc korun dražší a kromě vyšší verze systému (Windows 7 Professional) na ní najdete taky čtečku otisků prstů. Na druhou zmíněnou variantu se můžete brzo těšit v recenzi na Extranotebooku.

Byl pro vás článek přínosný?