Hlavní navigace

HP TouchPad - rychlý tablet s webOS už brzy na trhu!

30. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zítra začne Hewlett-Packard prodávat svůj tablet s názvem TouchPad prodávat ve Spojených státech, do Velké Británie, resp. zbytku Evropy, se dostane tato novinka s operačním systémem webOS k datu 15. července/júla. Na co se můžeme těšit?

Operační systém webOS je mezi tablety novinkou, HP tento oblíbený OS získal díky pohlcení společnosti Palm. Nyní uvádí už delší dobu oznámený tablet s mírně matoucím označením TouchPad. Ten bude dostupný ve dvou verzích, obě se liší jen velikostí integrované paměti - buď se spokojíte s 16 GB, nebo sáhnete po 32GB modelu.

Tablet nese 9,7" displej s rozlišením 1024 × 768 px, pochopitelně kapacitní = multidotykový. Uvnitř najdeme procesor z dílny Qualcommu, dvoujádrový Snapdragon na taktu 1,2 GHz s 1 GB operační paměti. Co do konektivity je tu Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 2.1 EDR, o 3G se zdroj nezmiňuje.

Dále tu máme 1,3Mpx webkameru, stereo-reproduktory s technologií Beats Audio, které by měly zaručit o něco lepší plechový zvuk, než na jaký jsme od tabletů zvyklí. Nechybí tu konektor micro-USB, dále akcelerometr, kompas, gyroskop a světelný senzor. Akumulátor má kapacitu 6300 mAh, nic o napětí ani o výdrži bohužel nevíme.

MMF24

Ve Velké Británii bude tablet dostupný za ¬£399 za 16GB verzi a ¬£479 za 32GB verzi, to je v přepočtu zhruba 11 a 13 tis. Kč. U nás už HP TouchPad můžete najít zalistovaný také, jak je ale nepěkným zvykem, ceny se pohybují výrazně výše, jak vidíte ve výpisu z vyhledávače Jyxo.cz níže, 16GB varianta začíná nad 20 tis. Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?