Hlavní navigace

HTC HD2 vs. HD7: je důvod přecházet? (blog)

17. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nějakým časem jsem si koupil Smartphone HTC HD2. Již dříve jsem vlastnil mobil s operačním systémem od Microsoftu, většinou ale narážel na nedostatečně výkonný hardware. Pak mi končila smlouva s operátorem, za získané body a malý doplatek jsem získal skvost od HTC.

HD2 je nadčasový telefon. V době vydání měl nejlepší výbavu na trhu, operační systém byl prošpikovaný drobnými vylepšeními od HTC a co v něm z výroby nebylo, to se snadno sehnalo po internetu.

To byla také hlavní výhoda. Už při nákupu u operátora jsem věděl, že se s brandovanou ROM rozloučím a telefon tak budu provozovat bez záruky. Neoficiálně uvařený software však nabízel tolik výhod, že jsem byl ochoten to risknout.

Po několika měsících laborování jsem nakonec skončil s všemožným testováním a zůstal u oficiální nebrandované ROM v kombinaci s CHT (Cookie Home Tab) a editorem. Díky obrovské komunitě vývojářů a uživatelů bylo k dispozici nepřeberné množství návodů, co jak kde proč změnit. K většině úprav (asi jako všichni alespoň elementární angličtinou poznamenaní) jsem se dostal skrze XDA Developers fórum.

Pokračování na ExtraHardware.

Byl pro vás článek přínosný?