Hlavní navigace

Virtuální realita nesvázaná šnůrou. Bezdrátový adaptér pro brýle HTC Vive stojí min. 9000 Kč

21. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Až po osmi měsících od představení „bezdrátové virtuální reality“ si ji nadšenci konečně budou moci koupit. HTC v lednu uvedlo nové brýle Vive Pro s vyšším rozlišením a odlišným designem a k nim i Vive Wireless Adapter, díky kterému již brýle nebude při hraní třeba připojit kabelem k PC.

Sada má dvě části. Tu první tvoří počítačová PCIe karta s externí anténou. Tu druhou pak tykadla pro brýle. Jejich součástí je 10050mAh powerbanka, kterou lze dobít za méně než hodinu a která vydrží až 2,5 hodin hraní. Komunikace mezi kartou v PC a adaptérem na brýlích probíhá pomocí technologie Intel WiGig využívající pásmo 60 GHz. Dosah je dle výrobce až 6 metrů.

KL24

Adaptér je navzdory prvotním domněnkám dostupný i pro původní brýle Vive a stojí 9000 Kč (v ceně je i náhradní powerbanka, lze ji použít i k mobilu). Paradoxně ti s lepšími brýlemi Vive Pro si ještě budou muset připlatit 2000 Kč za speciální držák adaptéru. Obojí bude v Česku exkluzivně prodávat Alza, a to od 5. září. V její nabídce jsou momentálně brýle Vive za 16 000 Kč a Vive Pro za 22 000 Kč. Kompletní sada Vive Pro se dvěma ovladači a majáky stojí přes 36 000 Kč.

TIP: VirtualLink spojuje obraz, napájení i USB v jediném kabelu

Byl pro vás článek přínosný?