Hlavní navigace

Huawei P30 Pro: překonají čtyři foťáky Mate 20 Pro?

21. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Huawei představí v březnu či dubnu nástupce jednoho z nejlépe fotících smartphonů. P20 Pro dosáhl nejvyššího skóre v žebříčku DxOMark, kde se 109 body stále vede. Novinka ale bude muset překonat i na podzim představený Mate 20 Pro, jelikož řada Mate už nejsou phablety (těmi se stává řada Nova). Huawei tak bude mít docela těžkou úlohu přijít s něčím novým. Podle prvních úniků bude mít P30 Pro čtyři čočky fotoaparátu, čímž ovšem pouze dorovná Samsung Galaxy A9 (nemluvě o chystané Nokii s pěticí snímačů). Sestava tří foťáků se přesune do střední třídy k 6,4" modelu Huawei Nova 4, který Huawei ukáže už v lednu, a také do slabšího P30.

Překoná Huawei P30 Pro starší Huawei Mate 20 Pro ?

Nezůstane ale u pěkného maticového uspořádání jako u Matu 20 Pro, čočky budou klasicky v jedné lajně. P30 Pro zřejmě také lépe vyřeší senzory, protože výřez v displeji se smrskne na malou kapku. Možná to ale znamená, že P30 Pro nebude mít trojrozměrnou čtečku obličeje.

KL24

(zdroj: Mobilefun a Slashleak)

Pokud Huawei dodrží postupy z minulosti, dočkáme se stejného hardwaru, jako u Matu, tedy Kirin 980. Čím jiným by kromě ceny ale mohl (v té době už levnějšímu než dnes) Matu konkurovat? Pravděpodobně to budou hlavně ty čtyři foťáky, které by mohly obsahovat černobílý (z P20 Pro) i širokoúhlý (z Matu 20 Pro) snímač. Právě mezi těmito dvěma dnes musí zájemci vybírat.

Pokud se podaří senzory lépe schovat do těla a zmenšit výřez v displeji, bude to jen dobře. Ani Huawei pořád neumí u vlastního systému dobře zacházet s dírou v displeji a například notifikace se někdy stávají neviditelnými.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.