Hlavní navigace

Hudební CD v Brně nyní zdarma: už je nechtějí ani piráti

10. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete si jak se dříve půjčovala drahá hudební CD v knihovně? Doma jste potom zjistili, že jsou tak poškrábaná, že u některých skladeb přeskakují, ale přesto někdy stálo za to porušit pravidla a udělat si "zálohu".

kjm

Půjčení stálo 10 Kč a druhý den jste museli CD vrátit. Přesto se na tuto službu stály fronty a lidé si půjčovali i několik alb současně, aby je všechny přes noc doma na počítači (který měl náhodou i vypalovací mechaniku) stihli naposlouchat a pokochat se novými skladbami. Tak tomuto je tak trochu konec.

Od nového roku si můžete půjčovat hudební CD zdarma. Zrušení poplatků se týká všech provozů, v jejichž fondu se CD nacházejí. Kromě Hudební knihovny KJM (Kobližná 4, Brno) si proto můžete bezplatně vypůjčit CD také na pobočkách. Mimo to také došlo ke zdražení sankčních poplatků za pozdní vrácení.

piratcds

Existuje snad lepší důkaz, že hudbu na kompaktním disku již skoro nikdo nechce? Jak si takový disk strčím do iPodu, nebo jak jej dostanu do Google Music, to hudební vydavatelství moc nezajímá a ani o to moc nestojí. Hudební CD jsou dávno pasé, jak se můžete dočíst ve článku Kupovat hudbu je opět sexy a také cédéčka do auta se již dají řešit jinak.

KL24

Pokud vás však pach starých kompaktních disků stále neomrzel, můžete si jej s průkazkou do knihovny nyní dopřát zadarmo. Otázkou je zda se dnes ještě najde dostatek lidí, kteří by kvůli tomu vstali od počítače a někam jezdili.

zdroj: KJM

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.