Hlavní navigace

Hudební obchod Bontonline před spuštěním. „České iTunes“ nabídnou MP3 i FLAC

30. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zřejmě až v poslední dubnový den bude spuštěn očekávaný obchod s hudbou od Bontonlandu. Ředitel společnosti Lešek Wronka v rozhovorech pro Aktuálně a Českou pozici prozradil, že Bontonline bude uveden právě v dubnu.

Bontonline

Dnes je 30. a adresa bontonline.cz je stále mrtvá. Na domovském webu bontonland.cz také chybí jakákoliv zmínka o novém obchodu, byť už Bontonland MP3 prodává. Jsou to však pouze audioknihy na CD.

Opravdový Bontonline se má stát konkurencí iTunes a uspět tam, kde české i-Legálně pohořelo. Z dostupných střípků víme, že portál bude z počátku obsahovat mezi 300 000 a 500 000 skladbami. Hudba bude nejdříve ve formátu MP3 (320 kb/s), později přibude i bezztrátový FLAC. Soubory nemají obsahovat DRM, ale budou podepsané sociální ochranou. Budou tedy přehratelné kdekoliv, ale pokud je uživatel bude nabízet dále, lze jej vystopovat (pokud ochranu jednoduše neodstraní). Stejně jako v iTunes má jedna písnička stát asi 20 Kč, celé album pak bude samozřejmě levnější než součet skladeb.

CS24

Na otázku, proč ještě obchod neběží, nám dnes Lešek Wronka odpověděl, že spuštěn bude buď během dneška, nebo v následujících dnech. Za zdržením stojí poslední dolaďování detailů s vlastníky práv.

Vzhledem k tomu, že na opravdu důstojný obchod s digitální hudbou čekáme už několik let, pár dní zpoždění už nic neznamená, že?

Byl pro vás článek přínosný?