Hlavní navigace

Hudební služba Spotify spuštěna i v Polsku. Česko je na řadě

21. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co k nám vstoupil Apple se svým iTunes Storem, nákup hudby nebo jeho půjčování a streamování bylo v Česku konečně dostupnější. Přišel MusicJet, Deezer, Rara, tedy služby, kde můžete na měsíční poplatek poslouchat tolik hudby, kolik jí vaše uši snesou.

Spotify je už v Polsku, Česko je na řadě
Spotify je už v Polsku, Česko je na řadě

Z ostatních hudebních platforem, které se ve světě hodně používají, ale u nás ještě nejsou, můžeme jmenovat Xbox Music, Google Play Music, Pandoru a Spotify. Právě poslední jmenovaná švédská služba se v únoru dostala i do Portugalska, Itálie a Polska. Aktuálně je dostupná ve 24 zemích světa a Česko je nejzápadnějším státem Evropy, kde ještě musí čekat. Dle neoficiálních informací k nám Spotify přijde ještě v první polovině roku 2013. Českou doménu Spotify.cz už Švédové vlastní.

 

MMF24

Spotify je předplacenou službou pro neomezený poslech hudby. Zadarmo lze poslouchat jen na počítači avšak s všudypřítomnou reklamou a limitem 10 hodin na měsíc. Za pět dolarů měsíčně se zbavíte reklamy a za deset lze veškerou muziku poslouchat i na mobilních zařízeních. Spotify podporuje všechny důležité platformy smartphonů, tabletů i jiný chytré elektroniky a pracuje také na nové webové verzi přehrávače. Katalog čítá miliony skladeb desítek vydavatelů včetně velké čtyřky Sony, EMI, Universal a Warner.

Zdroj: Spotify

Byl pro vás článek přínosný?