Hlavní navigace

Hudební stanice Šlágr TV končí. Neměla na drahý provoz v DVB-T, naladíte ji už jen v placeném vysílání

28. 8. 2020

Sdílet

Zdroj: YouTube
Šlágr TV končí v pozemním vysílání, České Radiokomunikace vypnuly vysílání tohoto hudebního kanálu v DVB-T i DVB-T2. Podle provozovatele lze Šlágr nadále naladit na satelitním, kabelovém a internetovém vysílání. Tedy převážně placených službách. Stanice Šlágr 2 „dočasně“ vypnuly ČRa již před pár dny.

Všechny stanice Šlágr TV vlastní Karel Peterka a v terestrickém vysílání je distribuovala společnost České radiokomunikace. Ta se stará o multiplex 3 (DVB-T) a nadcházející multiplex 23 (DVB-T2). Ale také o regionální síť 8.

Pozemní vysílání je zdarma, ale stanice za něj stejně jako za jiné způsoby vysílání musí provozovali platit. Příjmy pak má pouze z reklamy. Peterka přímo ve vysílání naznačil, že před lety uzavřená smlouva s ČRa pro něj není výhodná a nelze ji ufinancovat.

Šlágr naladíte i nadále, jen to už nebude zadarmo

Šlágr TV má tak nyní u Českých Radiokomunikací dluh, který podle svých slov splatí. Jak je velký ale nesdělil. Peterkovi nevyšla ani dohoda o prodeji inzerce a současný model se stal neufinancovatelným. Nepomohly ani prodeje CD přímo ve vysílání a ostatní teleshopingové aktivity. Podle webu Digitální rádio platí 4 miliony korun měsíčně, přičemž z reklamy má příjmy kolem 200 tisíc korun.

MMF24

Bude vám Šlágr TV chybět?

V případě internetového vysílání lze Šlágr TV získat už v základních balíčcích v cenách od 99 Kč. Samozřejmě pouze v SD. Ve vysokém rozlišení Peterka stále chystá stanici Šlágr Premium.

zdroj: Digitální rádio

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.