Hlavní navigace

I Asus má počítač velký jako flashka. VivoStick váží jen 68 gramů [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Intel Compute Sticku našel inspiraci také Asus. Jeho VivoStick PC vypadá jako trochu přerostlá flashka. Uvnitř se však nachází plnohodnotný počítač s Windows 10 Home. Vzhledem k hardwarové výbavě ale není určen pro náročné používání, ale jen lehkou kancelářinu nebo video.

Asus VivoStick PC 

Mozkem počítač bude některý z čtyřjádrových Intel Atomů řady Cherry Trail. Ty přinesou ve srovnání s Bay Trailem CPU s vyššími takty, rychlejší GPU a akceleraci HEVC (plus H.264 a VP8). Pokud Asus neškudlil a nasadí Atom x5-8500 nebo x7-8700, bude VivoStick podporovat USB 3.0 a HDMI s 4K výstupem. Procesor je spárován s 2 GB RAM a 32 GB flash paměti.

Asus VivoStick PC

Vzhledem k chybějící čtečce microSD ji půjde rozšířit jen pomocí flashky/disku připojeného k USB. Na VivoSticku jsou hned dva porty, vedle nich pak audio jack a z druhé strany microUSB pro napájení počítače. Asus se dle Anandtechu ještě nerozhodl, jestli použije pasivní chlazení, nebo dovnitř umístí i větrák. Malé průduchy na tiskových renderech vidět jsou.

 

Asus VivoStick PC podporuje Wi-Fi 802.11b/g/n a Bluetooth 4.0. Počítač měří 137,9 × 34 × 14,9 mm a váží 68 gramů. Cena by se měla pohybovat okolo 130 dolarů (3800 Kč s DPH).

Zdroj: Asus

Byl pro vás článek přínosný?