Hlavní navigace

iiyama představila G2773HS: herní 120Hz LCD s úhlopříčkou 27“

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Papírová odezva“ nemůže u herního monitoru samozřejmě činit jinou hodnotu než atraktivní 1 ms. Panel by měl umožňovat vypínání/zapínání Overdrive, což je jistě vhodné pro optimalizaci libovolnému uživateli. Přenos dat z počítače do monitoru je řešen s pomocí rozhraní dual-link DVI nebo HDMI. Snadno tak panel kromě PC připojíte i k různým přehrávačům či herním konzolím. K tomu jej ostatně předurčuje i televizní Full HD rozlišení obrazovky.

Podsvícení 27" panelu s matricí TN obstarávají obligátní bílé LED, s jejichž pomocí je dosahováno dynamického kontrastního poměru pěti milionů k jedné (ACR). Jako obyčejně bude hodnota statického (tedy ta o něčem vypovídající) činit maximálně kolem 1000:1. Rozsah svislé obnovovací frekvence od 55 do 120 Hz umožní použití pro stereoskopické (3D) zobrazení v kombinaci se zatmívacími brýlemi (shutter glasses). Maximální jas 300 cd/m2 je trochu lepší než u většiny dnešních monitorů s W-LED (typicky 250 cd/m2). Pro kombinaci s „3D“ brýlemi se může vyšší hodnota hodit.

Šetřivé uživatele pak jistě potěší provozní spotřeba 35 W, která je na takto velkou úhlopříčku vskutku nízká. Příjemným rozšířením je rovněž integrovaný výstup na sluchátka. To samé se ale nedá říct o vestavěných reproduktorech, jež v herním monitoru naleznou uplatnění jen stěží. Pouze základní možnosti polohování si můžete vylepšit pomocí otvorů standardu VESA v zadní části šasi.

Na případné kupce se iiyama snaží zapůsobit rovněž sponzoringem herních týmů, například britských Team Dignitas či holandských LowLandLions. Důvodem je potenciál, který se v herním odvětví skrývá, a že není vůbec zanedbatelný.

CS24

Zdroj: iiyama, TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?