Hlavní navigace

Propojení Instagramu a Messengeru zahájeno. Zatím nový chat můžete odmítnout

15. 8. 2020

Sdílet

 Autor: logo: Facebook | úprava a koláž: Petr Urban / Cnews

O chystaném propojení komunikátorů od Facebooku se mluví už rok a půl. Nedávno jsme díky úniku snímku z testovací verze zjistili Instagramu, že fotosíť integruje Messenger zřejmě už brzy. Určité propojující kroky v oblasti interoperability Facebook ušel, když do WhatsAppu přidal odkaz na tvorbu virtuálních místností, kde můžete komunikovat s lidmi z Messengeru.

Ale zpátky k Instagramu, protože jeho se týká poslední novinka. Několik lidí z redakce magazínu The Verge během pátečního odpoledne zaznamenalo, že se Instagram při spuštění jak na iOS, tak na Androidu chlubí novým způsobem komunikace. K novým funkcím patří možnost zvolit si barvu bublin v chatu, reakce prostřednictvím emoji nebo odpovídání na konkrétním zprávy.

KL24

Tyhle položky můžete znát z Messengeru, a tak nepřekvapí, že posledním bodem je samotná možnost na Instagramu komunikovat s kontakty z Messengeru. Zdá se, že nový chat zatím můžete odmítnout, ačkoli to nezabrání vstupu případných žádostí o chat z Messengeru. Potvrdíte-li upgrade, původní symbol na tlačítku pro přechod do sekce se zprávami je vyměněn za známý logotyp Messengeru. Zatím ale prý nelze posílat žádosti o chat uživatelkám a uživatelům Messengeru. Oficálně Facebook propojení platforem zatím neoznámil ani nekomentoval.

Instagram otevírá svůj chat komunikaci s Messengerem Instagram otevírá svůj chat komunikaci s Messengerem

Zdroj: The Verge