Hlavní navigace

Intel Atom: nová dvoujádra na Computexu

1. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel na letošním Computexu představil novou generaci mobilních dvoujádrových procesorů Atom pro netbooky. Díky tomu povýší tuto kategorii na výkonné Sub-notebooky.

Podrobnější informace o rychlosti a příkonu nových Pine Trail procesorů řady N zůstávají tajemstvím, Intel uvedl, že již budou podporovat DDR3 RAM a tím srovnají výkon s desktopovými dual-core Atom procesory se zachováním stejné výdrže provozu na baterie.

 

 

Nová dvoujádra chce Intel stále držet ve třídě 10" notebooků. Díky novým procesorů budou nové netbooky nejen výkonnější, ale budou moci projít i odtučňovací kůrou. Intel předvedl prototyp pro platformu netbooků. Jedná se o tělo o síle pouhých 14 mm. Platforma Canoe Lake může podporovat jedno i dvoujádrové procesory Atom a poskytuje výrazné chlazení a tím až o 50% tenčí zástavbu těla. Jakkoliv Canoe Lake prototyp vypadá úžasně, jedná se pouze o vodítko pro výrobce netbooku. Měl by být inspirací a navnadit jak trh, tak výrobce samotné, jak by netbooky s novými Atom procesory mohly vypadat.

 

Intel oznámil zahájení výroby nových Atomů na příští týden a počátek prodeje ještě před prázdninami.

Byl pro vás článek přínosný?