Hlavní navigace

Intel oznamuje svůj obrat 12,9 miliardy dolarů a hybridní tablety

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel vydělává miliardy dolarů ročně a dělí se mezi jedničky v produkci křemíkových čipů. Dnes oznámil obrat 12,9 miliardy dolarů s čistým ziskem 2,7 miliardy dolarů za první kvartál roku 2012. Oproti minulému čtvrtletí, kdy se Intelu povedl obrat 13,9 miliard dolarů s čistým ziskem 3,9 miliard, je to sice méně, ovšem pokud se zaměříme na první kvartál roku 2011, jde rozhodně o růst. Tehdy se Intelu podařil obrat 12,8 miliard dolarů, tedy o 100 miliónů dolarů méně než letos.

 

Podle slov CEO Intelu Paula Otteliniho není jasné, zda zákazníci chtějí spíše tablety či Ultrabooky. Mnoho lidí se prý ale od tabletu odvrací, protože až na výjimky jako Asus Transformer neobsahuje klávesnici, která je na obyčejném notebooku nejdůležitější prvek pro vkládání textu. Intel se proto rozhodl integrovat do tabletu výsuvnou klávesnici, která zachová kompaktnost celého zařízení a zároveň přinese pohodlnější vkládání textu.

Na tuto výzvu Intel zareagoval rychle a vytvořil prototyp tabletu s výsuvnou klávesnicí, o kterém jsme před pár dny psali. Uvidíme, zda se konceptu chytnou i výrobci. Podle slov Intelu: "V budoucnu se budeme s podobným konceptem jistě setkávat častěji."

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?