Hlavní navigace

Internet Explorer bude automaticky instalovat nové verze. Už od ledna

16. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet Explorer se přes Windows Update na vyšší verze dříve násilně zaktualizoval až s neuvěřitelným zpožděním, celý proces však bude notně zkrácen, Microsoft nechce, aby někdo zůstával pozadu. Se starými verzemi je tak jako tak kříž, fragmentace v důsledku ztěžuje práci webovým vývojářům, uživatelé nemohou využívat nových funkcí a bezpečnostních prvků. Minimálně pro domácí surfaře jde o dobrou zprávu, protože se nebudou muset o nic starat, přitom budou mít v počítači stále aktuální prohlížeč.

Tip: Internet Explorer 10: kontrola pravopisu i pod Windows 7 a další detaily

S automatickým aktualizováním na nejnovější možnou verzi se začne v lednu, tedy za necelý měsíc. Mezi první země, kde se novinka aplikuje, se zařadí Austrálie a Brazílie. Postupně se bude rozšiřovat, byť detailní rozpis si Microsoft nechává pro sebe. Kdy třeba přijde vlna aktualizování do České republiky, nevíme. Víme jenom to, že svému osudu budou logicky ponecháni všichni ti, kteří si vypnuli Windows Update.

Operace „Zaktualizujeme vám Internet Explorer“ nevynechá ani postarší Windows XP, proběhne na všech podporovaných systémech, kam se počítá rovněž Vista a Windows 7. Pokud z tohoto postupu někdo nebude nadšený, půjde patrně o firmy, ty ale mohou využít nástroj na blokování nových verzí prohlížeče. Kdybyste chtěli, můžete jej použít i doma. Stáhněte si:

Automatické aktualizace se vyhnou všem, kdo v minulosti aktualizaci na vyšší verzi IE odmítli. Budoucí verze IE mají poskytovat možnost výběru, počítáme, že jí bude už IE10, u něhož jsme něco podobného viděli. Vzpomínáte si na tento obrázek?

Tip: Vyšel IE 10 Platform Preview 4, ale jen pro Windows 8

KL24

Jak na zprávu reagujete vy? Líbí se vám, že vám Microsoft vnutí nové IE, aniž by se vás zeptal? Myslíte, že se opravdu zbavíme se IE6 a IE7?

Zdroj: Exploring IE

Byl pro vás článek přínosný?