Hlavní navigace

Internet Explorer se chystá na Xbox 360. Ovládat se bude hlavně přes Kinect

11. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Herní konzole byla považována za jakési multimediální centrum obýváku. Kromě toho, že si na tomto stroji bezvadně zapaříte, si na něm také pustíte film nebo hudbu. Právě na doprovodné služby se Microsoft v posledních měsících zaměřuje stále více. Snaží se získat partnery, kde se dá. Díky jeho snaze mohou alespoň v některých státech pohodlně nakupovat a sledovat filmy z online služeb. Redmondští chystají také vlastní hudební službu, kterou aktuálně všichni známe pod označením Woodstock. Xbox se prostě postupně mění na komplexní multimediální centrum, které je nám schopné zprostředkovat více než jeden druh zábavy.

Prostředí konzole již prošlo úpravami, převléklo se do kabátku ve stylu Metra. Dlaždice se sem ovšem perfektně hodí. Aby toho nebylo málo, Microsoft aktuálně testuje a ladí Internet Explorer, aby běžel také na herní konzoli. Nemá však jít o aktuálně vyvíjenou desátou generaci, na Xbox by se měla podívat ještě aktuální devátá řada. Samozřejmě lehce modifikovaná. Samotné jádro žádnými drastickými úpravami procházet nemusí, především se ale prohlížeč musí přizpůsobit jiným zvyklostem Xboxu. Tedy především tomu, že zde není žádná myš. Microsoft naštěstí využije všechny dostupné prostředky.

 

Internet Explorer pro Xbox 360 by tudíž bude umět rozpoznávat hlasové příkazy a gesta, což zprostředkovává volitelné příslušenství v podobě Kinectu. Bude rovněž možné hlasově hledat v Internetu pomocí Bingu. Tato funkce se v konzoli nachází, avšak ve velmi omezené podobě. Prohlížeč by vám měl fungovat i bez Kinectu, ale ovládání je prý navržené především pro něj. Datum vypuštění speciální verze IE neznáme, je ale možné, že Microsoft promluví na herní konferenci E3, která se koná v červnu.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?