Hlavní navigace

iOS 9.3 přinese kopec novinek: noční režim, vylepšený 3D touch a více účtů pro iPad

12. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple pro vývojáře připravil první betaverzi iOS 9.3. I přes pouhou desetinkovou aktualizaci přinese nový mobilní operační systém několik větších změn. V systému bude možné zapnout noční režim, který večer upraví barvy do teplejších odstínů, aby méně unavovaly oči. Totéž již umí aplikace f.lux pro iOS s jailbreakem, OS X nebo Windows. Na Androidu takto funguje například Twilight.

Noční režim
Noční režim 

Rychlé akce na iPhonu 6S (Plus) s ovládání 3D Touch se rozšíří i na interní aplikace Applu. Podržením ikonky počasí se ukáže v popup okně, jak je venku. Podržením na App Store bude možné například rovnou aktualizovat všechny aplikace. Nastavení vás zase rovnou vpustí do nejčastějších voleb: Wi-Fi, Bluetooth a k baterce.

 

Aplikaci Poznámky, která přibyla v iOS 9, bude nově možné uzamknout otiskem prstu. Poznámky také půjde řadit podle data vytvoření, úprav nebo abecedně. Aplikace Zprávy (u nás nedostupná) bude chytřeji doporučovat obsah a na iPhonu bude možné číst i v režimu na šířku. Zdraví si vytáhne data z hodinek Watch. CarPlay v autě najde nejbližší zájmové body a přehraje oblíbenou hudbu z Apple Musicu.

Více uživatelů na jednom iPadu
Více uživatelů na jednom iPadu

iOS možná v budoucnu konečně dostane víceuživatelský režim. iOS 9.3 beta jej zatím podporuje u školních iPadů sdílených více studenty. Jednou se tato funkce ale doufejme dostane do všech zařízení a pro všechny typy účtů.

KL24

Siri se naučila tři nové jazyky: malajštinu, hebrejštinu a finštinu. Druhým a třetím jazykem mluví dohromady stejně lidí jako česky. Snad se Siri ještě stále pilně učí a češtině letos také začne rozumět.

Zdroj: MacRumors, Apple

Byl pro vás článek přínosný?