Hlavní navigace

iVysílání České televize už přešlo na Flash a H.264

27. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Weby České televize (včetně sekcí ČT1 a ČT2) prošly na začátku roku výraznou změnou designu. Šéf Nových médií, Milan Fridrich, navíc slíbil, že se televizní archiv a živé přenosy v rámci iVysílání zbaví dosavadní komprese WMV3 a doplňku Windows Media Player. Včera se tak konečně stalo, iVysílání využívá běžnější flashový přehrávač a kompresní formát H.264.

Překonvertován byl rovněž celý archiv čítající 1565 dnů videa. Pořady vysílané ve vyšším rozlišení budou i přes internet distribuovány v HD. Přehrávač nezapomněl ani na skryté titulky.

„Služba pojmenovaná jako iVysílání je populární už řadu let a s rozvojem nových médií skýtá velký potenciál. Uvědomujeme si, že lidé často ani nevědí, jak ohromné množství pořadů Česká televize v archivu má. Nová podoba iVysílání jim proto usnadní navigaci,“ říká výkonný ředitel divize Nová média ČT Milan Fridrich. „Modernější tvář iVysílání bere v úvahu i nové platformy, pro něž bude nyní snazší vyrábět aplikace. Během jara vzniknou například pro přístroje iPad a iPhone,“ dodává.

ČT iVysílání ČT iVysílání

CS24

Pokud navštívíte web iVysílání a budete si chtít zhlédnout živý přenos nebo archiv ČT24 a ČT4, které ještě neprošly redesignem, neudělejte stejnou chybu jako já: ikony stanic v hlavní liště vedou na staré weby, kde ještě běží vysílání ve WMV. Flashový přehrávač a H.264 spustíte odkazem Živě (na screenshotech je to poslední odkaz nad videem).

Zdroj: Česká televize

Byl pro vás článek přínosný?