Hlavní navigace

Jak napsat emoji srdce na klávesnici

27. 10. 2021

Sdílet

Zdroj: Freepik
Symbol srdce se řadí mezi nejčastěji používané emotikony na internetu. S jeho přítomností se setkáte hlavně na sociálních sítích, a to jak v chatu s přáteli, tak i v různých příspěvcích. Ne každý však může vědět, jak se správně emotikon srdce píše. Pokud i vy tápete a nevíte si rady, čtěte dále.

Význam emoji srdíček

Na znak srdce nejčastěji narazíte v romantickém slova smyslu. Pokud budete chtít vy někomu nebo někdo vám vyjádřit určitou náklonost, smajlík srdce může být jednou z variant.

Sociální síť Facebook umožňuje reakci srdíčkem na příspěvky vašich přátel nebo jiných příspěvků na vaší news feed (zdi nových příspěvků). Pokud použijete srdíčko emoji, můžete dát najevo, že se vám daný příspěvek nebo fotka líbí, sympatizujete s názorem autora nebo prostě chcete vyjádřit náklonost k danému příspěvku.

Nejčastěji používaná srdce emoji pro zkopírování

❤ ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ????

???? ❣ ???? ???? ???? ???? ???? ???? ????

???? ???? ???? ???? ???? ♥ ???? ???? ????

???? ???? ???? დ ღ ♡ ❣ ❤ ❥ ❦ ❧ ♥

Jak napsat srdíčko na klávesnici

Znak srdíčko existuje v nepřeberném množství různých stylů a barev. Pokročilé textové editory nebo textové komunikátory umožňují při napsání kombinace menší než (

Nyní si povíme, jak napsat srdíčko pomocí ASCII kódu. K jeho napsání potřebujete klávesnici s numerickým blokem. Stiskněte a držte levý Alt + na numerickém bloku napište číslo 10084. Výsledkem bude velké červené srdce ❤.

KL24

levý Alt + 10084

Jak napsat emoji srdce na klávesnici Jak napsat emoji srdce na klávesnici (zdroj: cnews.cz)

Srdce znak jako HTML entita a Unicode

HTML entita Unicode
❤ neexistuje U+02764
U+02665

 

Byl pro vás článek přínosný?