Hlavní navigace

Jak synchronizovat aktivity z Runkeeperu, Stravy, Endomonda a spol.? Zdarma přes Tapiriik

11. 7. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo chodí, běhá, jezdí na kole či bruslí a zaznamenává tyto aktivity pomocí mobilu nebo hodinek, určitě už řešil otázku, kterou službu k tomu používat. Jedna má více funkcí, další využívá přesnějších algoritmů pro výpočty, jiná je dostupná pro více platforem apod.

Tapiriik synchronizuje data z většiny fitness služeb
Tapiriik synchronizuje data z většiny fitness služeb  

Sám jsem v posledních měsících vyzkoušel několik alternativ, ale vznikl jiný problém. Data se roztříštila na více míst. Většina z aplikací sice dovoluje záznam exportovat a následně i importovat, jenže dělat to ručně pro několik služeb je nepohodlné a zdlouhavé.

 

Špinavou práci můžete přenechat ostatním, například službě Tapiriik.com. Ta se umí spojit se 13 různými fitness platformami a aktivity mezi nimi synchronizovat. Na webu kliknete na tlačítka Connect, přes která se následně přihlásíte a schválíte, že Tapiriik může pracovat s daty v dané službě.

Nastavení synchronizace
Nastavení synchronizace

Tapiriik podporuje Runkeeper, Stravu, Endomondo, Garmin Connect, SportTracks a další. Z těch známějších chybí především Fitbit, Polar, aplikace od Adidas nebo Nike či mnou oblíbený Runtastic. Synchronizuje se vzdálenost, rychlost, srdeční tep, kadence, výkon, spálené kalorie a teplota. Některé údaje se mohou po synchronizaci lišit, ale za to mohou zmíněné služby, které kalorie, rychlost nebo vzdálenost počítají trochu odlišně.

Při synchronizaci se aktivity neduplikují. Pokud ve službě objeví stejná data, Tapiriik je neimportuje. S daty nijak nemanipuluje ani je k sobě neukládá. Pracuje výhradně s API zmíněných služeb. Bezplatně lze synchronizovat pouze manuálně. K automatické synchronizaci slouží placená verze, která stojí jen 2 dolary ročně.

Tip pro Runtastic

Runtastic se s Tapiriikem nekamarádí, proto jsem u něj využil jiný trik. Přes konzoli v prohlížeči Chrome můžete z Runtasticu exportovat všechny aktivity ve formátu GPX. Návod a skript najdete na této stránce. Soubory pak lze hromadně poslat například do Stravy.

Tapiriik umí pracovat i s Dropboxem
Tapiriik umí pracovat i s Dropboxem

Zjednodušit by tento proces šlo i přes Dropbox. Tapiriik s ním umí pracovat, takže si z něj vezme soubory (GPX nebo TCX) a pošle je jinde, nebo je odjinud exportuje do tohoto cloudového úložiště. Pokud byste data z Runtasticu nebo jiných nepodporovaných služeb vložili do zvláštní složky Dropboxu a do jména přidali cycling, running, walking apod., tak Tapiriik přiřadí i správnou aktivitu.

Za tip díky Tomáši Vítovi

Byl pro vás článek přínosný?