Hlavní navigace

Jak vložit titulky do filmu napevno

11. 10. 2021

Sdílet

Zdroj: depositphotos
Sledování filmů nebo seriálů v originálním znění nabírá čím dál více na popularitě zejména u mladšího publika, které preferuje české titulky před českým dabingem. Problém může nastat, pokud jazyku nerozumíte na takové úrovni, abyste si mohli film naplno užít bez titulků. Řada streamovacích platforem jako například Netflix nebo HBO GO obsahuje titulky u valné většiny děl. Pokud však máte stažený film a nevíte si rady, jak na vložení titulků do videa, povíme vám, jak na to.

Jak vložit titulky do videa

Přemýšlíte, jak přidat titulky do videa, aniž by vám to zabralo spoustu času? Pokud nechcete titulky do filmu nebo seriálu vložit natrvalo, postačí vám velmi jednoduché řešení. Otevřete video v přehrávači a soubor s titulky přetáhněte do okna přehrávače.

Tím dojde k přidání titulků do filmu a vy už se nemusíte o nic starat. Při opětovném přehrávání daného filmu budete muset stejným způsobem titulky vložit nanovo.

Vložení titulků do filmu nebo seriálu Vložení titulků do filmu nebo seriálu

Jak vložit titulky do filmu napevno

Skvělým nástrojem pro přidání titulků do filmu nebo videa napevno je nástroj MKVToolNix. Ten kromě vložení titulků natrvalo dokáže i editovat jednotlivé kapitoly nebo editovat hlavičky filmu.

Otevření aplikace vás přivede do na první pohled komplikovaného rozhraní. Pokud však chcete pouze vložit titulky do filmu nebo seriálu, vystačíte si s několika základními funkcemi. Pojďme si nyní ukázat, jak na to.

V kategorii Multiplex do kolonky Zdrojové soubory vložte film nebo seriál a titulky, které chcete sloučit dohromady. Soubory můžete přetáhnout myší nebo tlačítkem Přidat nové soubory.

Jak přidat titulky do filmu natrvalo Jak přidat titulky do filmu natrvalo

Objeví se vám vyskakovací okno, ve kterém zvolíte první možnost a stisknete OK. Můžete také zaškrtnout políčko Vždy použít výše vybranou akci a neptat se znovu, pokud máte v plánu přidávat titulky do více filmů a nechcete, aby vám vždy vyskakovalo okno s potvrzením.

Jak přidat titulky do filmu natrvalo 2 Jak přidat titulky do filmu natrvalo 2

Po vložení uvidíte vámi přidané video společně s titulky. Poté stačí kliknout na tlačítko Spustit multiplexování. Po jeho dokončení vkládání titulků (průběh multiplexování vidíte ve spodní liště) se výsledný dokument zobrazí ve složce, ve které se nachází původní video a titulky ke spojení.

Jak přidat titulky do filmu natrvalo 3 Jak přidat titulky do filmu natrvalo 3

Program MKVToolNix můžete stáhnout z portálu stahnu.cz nebo z oficiálních stránek Matroska.

Kde mohu najít titulky?

Portálů, na kterých můžete najít titulky k vašim oblíbeným filmům nebo seriálům, je celá řada. Mezi české se jednoznačně řadí portál Edna.cz nebo také Titulky.com.

CS24

Edna.cz se řadí mezi špičky na českém internetu, co se seriálů týče. Můžete zde najít titulky k nejrůznějším seriálům, které vás napadnou. Zároveň tu můžete najít mnoho novinek ve světě seriálů a zapálených fanoušků, s kterými můžete probírat nejrůznější témata ohledně dění a událostí okolo vašeho oblíbeného seriálu.

Edna.cz Edna.cz

Titulky.com rovněž patří mezi špičku v oblasti vyhledávání titulků. Na rozdíl od Edny, která je známá hlavně pro své úzké vztahy se svými fanoušky, zde můžete najít i titulky k filmům a dokumentárním snímkům.

Titulky.com Titulky.com

Byl pro vás článek přínosný?