Hlavní navigace

Jedovatá GTX 580 od Sparkle slibuje nižší teploty

28. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Grafická karta Nvidia GTX 580 rozhodně není na trhu žádnou novinkou, i tak se ale v tuto chvíli stále jedná o nejvýkonnější grafický akcelerátor, který si z dílen zelených goblinů můžete pořídit. Sparkle již tak dobrý základ v podobě silného jádra GF110 dále vylepšil nereferenčním chladičem s divokými barvami a netradičním designem.

Obchodní název tohoto zázraku je Sparkle GeForce GTX 580 Thermal Guru a hned si také řekneme proč. Výrobce si od svého chladiče slibuje snížení provozních teplot o hezkých pár stupňů Celsia, při pohledu na jeho stavbu si to asi může dovolit: teplo z velkého jádra odvádí celá čtveřice 6mm heatpipe trubiček, o chlazení hustého žebrování se dále postará duo 80mm ventilátorů. Vzhledem k jejich velikosti panuje jistá obava z hlučnosti tohoto produktu, věřme tedy, že Sparkle příliš nešetřil a vybral větráčky kvalitní a tiché.

Cena ani dostupnost naneštěstí nebyla oznámena, příznivci silného a zároveň extravagantního hardware možná již nyní mají jasno o tom, co si do svého počítače pořídí.

Zdroj: ExPreview.com

Byl pro vás článek přínosný?