Hlavní navigace

Jména na lahvích Coca-coly tisklo dvanáct tiskáren HP (video)

22. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Svoje jméno na lahvích Coca-coly jste mohli v rámci kampaně Share Coca-Cola najít od 1. května. Může však být zajímavé, že jména byla na etikety vytištěna na tiskárnách HP. Tisk probíhal nadvakrát, nejprve pomocí flexotisku vyjela z klasického stroje etiketa ještě bez jména a o dotisk se postaralo 12 digitálních tiskáren HP Indigo WS6000.

HP pro tento účel vypracovalo tzv. Coca-cola červenou, tedy odpovídající inkoust, který byl použit na všech osmi místech, kde se jména tiskla.


 

Na dvanácti mašinách se v nepřetržitém provozu 24 hodin denně (uptime 86 %) vytisklo během tří měsíců 800 milionů etiket s různými jmény. Pokud jste své jméno nenašli, patrně nepatří mezi 150 nejpopulárnějších jmen či přezdívek, přesně tolik jich totiž bylo určeno pro každou ze 32 zemí. Prakticky celá Evropa, ovšem chybělo třeba Německo. Gertruda je patrně i na profesionální tiskárnu velké sousto.


 HP Indigo WS6000

Z celého procesu je k vidění i zajímavé video:

" frameborder="0" height="360" width="640">

zdroj: Dataline

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.