Hlavní navigace

Kampaň ve stylu mangy. Japonská vláda vzkazuje mladým, aby nepodceňovali sílu hesel

7. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to úplná novinka, ale není myslím od věci, abychom občas nahlédli pod pokličku úplně jiné kultury. Osvěta je někdy nejlepším prostředkem proti boji s čímkoli, co si vymyslíte. V Japonsku pojali aspoň na naše poměry originálně kampaň propagující kvalitní zabezpečení mobilních zařízeních. Plakáty se pokouší mladé lidi k zavádění silných hesel a dalších prvků přimět prostřednictvím postav nakreslených ve stylu mangy.

 

Poutače přitom nejsou dětsky nevinné. K doručení zpráv používají někdy velmi decentní vztahové podtexty, které odpovídají zaměření na teenagery. Jeden z plakátů např. vyobrazuje dívku, kterou opouští chlapec a ona se táže: „Co bylo to, co učinilo mé heslo nedodatečným?“ Jiný reprezentuje konec vztahu, kde jsou pronesena slova: „Budu na tebe čekat až do dne, kdy přehodnotíš svůj postoj k heslu!“

Velká část kampaně se snaží lidem vštípit do hlavy poselství, že jejich potenciální protějšky hledají někoho zodpovědného, kdo si i svůj mobil ochrání silným heslem. Více obrázků najdete na oficiálním japonském webu kampaně. Zabrala by podobná osvětová propagace v Česku?

Japonská osvěta ve stylu mangy má přimět mladé, aby si více hleděli zabezpečení svých chytrých zařízení
Kampaň má přimět mladé, aby si více hleděli zabezpečení chytrých zařízení

via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku