Hlavní navigace

Ke grafikám Radeon dostanete až tři hry navíc. Akce „tajně“ běží již měsíc, možná už kupon máte

15. 6. 2022

Sdílet

Zdroj: AMD, via AnandTech
Grafiky už nejsou vyprodané, a tak opět přichází čas, kdy výrobci lákají ke koupi hrami zdarma. Dokonce několika, v případě akce AMD Raise the Game, kterou jste už možná zpozorovali v obchodech

.

Když AMD před několika týdny vydalo refreshnuté modely grafických karet architektury RDNA 2 (Radeon RX 6650 XT, 6750 XT a 6950 XT), už evidentně končily časy vysokých cen a vyprodaných GPU. Firma tehdy oznámila, že bude k Radeonům přidávat hry zadarmo, aby vás zase motivovala ke koupi. Ale kuriózně tehdy byl balíček her oznámen bez toho, aby bylo sděleno, které tituly v něm jsou. Až teď to AMD specifikovalo a jde rovnou o tři hry.

Tento bundle byl zvláštní, protože kupony na hry zadarmo byly snad ke kartám přidávány již v květnu od vydání zmíněných refreshových grafik, ale bez toho, aby byly známé podrobnosti. V katalozích obchodů se tedy objevovalo jen to, že dostanete bonus „AMD Raise the Game“, s tím, že teprve později bude řečeno, co obsahuje. Je možné, že ještě nebyla dokončená vyjednávání o licencích těchto her. Poté byly sděleny dvě z her, které v tomto balíčku měly být, ale ve skutečnosti budou tři a tu poslední se dozvídáme nyní.

AMD Radeon Raise the Game Bundle AMD Radeon Raise the Game Bundle (zdroj: AMD)

Hrami dodávanými ke kartám AMD zadarmo jsou Sniper Elite 5, dále Saints Row a konečně hra Forspoken, což je ona třetí novinka, která byla do balíku přidána teď. Ne ke všem Radeonům dostanete všechny tři, protože je to odstupňováno podle ceny karty. Nicméně aspoň jednu dává AMD ke všem prodávaným grafikám generace RX 6000 včetně lowendu – platí to pro nové refreshové modely i pro ty původní. Přehled můžete vidět zde v tabulce.

Raise the Game Bundle hry k jednotlivým kartám Raise the Game Bundle – hry k jednotlivým kartám (zdroj: AMD)

K Radeonům RX 6650 XT, 6600 XT a běžnému modelu RX 6600 lze uplatněním kuponu dostat Saints Row a Forspoken, k Radeonu RX 6400RX 6500 XT je zadarmo pouze Saints Row. Zbytek grafik s čipy Navi 22 a 21 dostává celou trojku i se Sniper Elite 5. Můžete si všimnout, že akce s plnými třemi hrami se vztahuje i na nově vydaný Radeon RX 6700 (verze bez XT).

Tip: AMD potichu vydalo Radeon RX 6700 10GB. Referenční karta je docela úsporná, ale…

Podmínkou akce je jako obvykle, že musíte nakoupit v době, kdy bundle běží, a současně u jednoho z prodejců, kteří s AMD spolupracují. A ten musí k vaší objednávce přiložit kupon nebo kód, kterým se o hry přihlásíte na webu AMD (viz zdroj na konci článku). Akce oficiálně běží už od 10. 5. – jak už bylo řečeno, AMD nezvykle rozjelo tento bundle, aniž by bylo řečeno, co v něm je – a končí 13. 8. letošního roku. Nárok na hry je pak třeba uplatnit do 13. 9. 2022.

Spolupracující obchody na našem území AMD na webu teď neuvádí, ale už v tuto chvíli u nás kupony k Radeonům přidává CZC.cz a T.S.Bohemia. K těmto akcím se obvykle připojovala také Alza.cz, kde zatím kupony nevidíme (Alza.cz přidává jen měsíční předplatné Xbox Live). Ale možná ještě budou přidány. Pokud hry chcete, zkontrolujte si, jestli je kupon u položky uveden. Na Slovensku se účastní a kupon na hry ke kartám dává Datacomp.

MMF24

Dvě nebo tři hry ke většině karet je jeden z větších bundlů, které jsme v poslední době viděli. Asi to dokládá, že na trhu teď situace zase začíná o něco víc nahrávat zákazníkům proti výrobcům a prodejcům, kteří by teď rádi udali co nejvíce grafik současné generace (Radeon RX 6000, GeForce RTX 3000), než na podzim obě značky vydají nové generace svých GPU.

Zdroje: AMD, VideoCardz

Byl pro vás článek přínosný?