Hlavní navigace

Ke stažení: Windows 7 „Quebec“

1. 9. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows Embedded je speciální verze operačního systému od Microsoftu určená pro zařízení jako jsou kiosky, fotokabinky, set-top-boxy a celou řadu dalších zařízení. Embedded verze je přitom vytvořena tak, aby se maximálně přizpůsobila danému účelu.

Už dříve jste si mohli stáhnout Windows Embedded Standard 2009 založený na systému Windows XP. Nyní přichází nástupce Windows Embedded Standard 2011EN s kódovým jménem „Quebec“. Microsoft úplně přeskakuje Windows Vista a nový systém zakládá na Windows 7.

Testovací verzi lze stáhnout z Microsoft ConnectEN (potřebujete Windows Live ID). Vývoj je ale zatím v rané fázi, počítat tedy musíte s nestabilitou a mnoha možnými problémy. Novinky vycházejí ze samotného Windows 7: podpora Aero a multidotykových rozhraní, Internet Explorer 8, Windows Media Player 12, .Net Framework 3.5 či Windows Presentation Foundation.

Nechybí podpora pro zásady skupin Active Directory a Microsoft System Center Configuration Manager. U hardwaru systém zvládne 64bitové procesory a disponuje řadou vlastností pro správu a snížení spotřeby.

Byl pro vás článek přínosný?