Hlavní navigace

Kim Dotcom spustí třetí Megaupload. Nabídne šifrování a 100GB kapacitu zdarma

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dotcom si nedá pokoj. Původní Megaupload mu v lednu 2012 zastavila FBI. V USA stále čelí kriminálu z důvodu porušování autorských práv, v domovském Novém Zélandu zase bojuje o to, aby jej země do Spojených států nepředala. Přesto rok po konci slavného úložiště spustil jeho nástupce s názvem Mega. Po dalším roce a půl však odešel a o službě Mega, která později získala investice z Číny, řekl, že už není bezpečným úložištěm.

Dotcom se vrátí s dalším úložištěm
Dotcom se vrátí s dalším úložištěm (foto: Kim Dotcom)

Ze souborových cloudů se nicméně nevyléčil a na Twitteru v posledním týdnu odhaluje, že připravuje další návrat Megauploadu. Podle všeho připadne na páté výročí zátahu FBI, tedy na leden 2017.

Služba nabídne automatické end-to-end šifrování (to má už i Mega), 100 GB bezplatného prostoru pro uživatele (Mega má zdarma 50 GB), synchronizaci na všech zařízeních a ničím nelimitované připojení. Jestli bude obchodním modelem prodej vyšších tarifů nebo něco jiného, to zatím Dotcom neupřesnil. Na Twitteru ale říká, že obnoví prémiové účty z původního Megauploadu. Asi 100 milionů uživatelů prý obdrží e-mail s dalšími instrukcemi, jak se k nové službě dostat.

 

l

Zdroj: Torrent Freak

Byl pro vás článek přínosný?