Hlavní navigace

Klasická hra Wings z počítačů Amiga se dočká moderní HD verze

14. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ať už přijde řeč na hry nebo filmy, trend opětovných zpracování (tzv. remaky) je poslední léta určitě v plném proudu. Potvrzovalo by to i to, jak se nám do mobilní herní branže chystá vpadnout řada velmi ambiciozních projektů – připomeňme jen Final Fantasy III od Square Enix. Dnes ale dorazily informace, že se uvažuje i o další klasice z počítačů Amiga: Wings!

Pro ty z nás, jenž si hru tak zcela nepamatují, připomínáme, že je to klasická akčnější letecká simulace situovaná dobově do první světové války. Hra nabízela souboje pilotů, bombardování a podobné radovánky. Ačkoliv šlo spíše o arkádu, nežli simulátor, rozhodně hra měla hloubku a solidní příběh.

Wings

Původní autoři hry (Cinemaware) se však nedávno rozhodli, že nebude určitě špatný nápad, přenést tento rej dvojplošníků na moderní mobilní platformy. Aby přilákali sponzory, vystavili projekt na Kickstarteru a zažádali si o podporu v podobě 350 000 USD. Zatím se již sešlo 9 000 USD a zbývá ještě 28 dní, takže kdoví, jak to celé dopadne... Chcete-li vyjádřit podporu i vy, stačí investovat 15 USD a rázem máte nárok na jednu Wings HD verzi pro iOS, Android nebo PC.

Zdroj: Android Auhority

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku