Hlavní navigace

Klávesnice Genius GX Manticore s měnitelnou barvou podsvícení kláves

13. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známý výrobce periferních zařízení Genius vypustil na trh herní klávesnici GX Manticore, která umožňuje konfiguraci barvy podsvícení.

Klávesnice má konvenční rozmístění klasických kláves, které je u horního okraje doplněno o multimediální část a vlevo o osm programovatelných tlačítek. Pro ně je možné navolit v grafickém rozhraní ovladače klávesou sekvenci, která se po jejich stisku vykoná.

Programování je možné pro klávesy uložit ve třech různých variantách, mezi kterými je možné přepínat pomocí profilových tlačítek na dolním okraji klávesnice. Dohromady je tak možné uložit 24 různých sekvencí. Mezi jednotlivými profily klávesnice může software přepínat i automaticky. Postačí v nastavení ovladače vybrat jednotlivé spouštěcí soubory programů a jednorázově jim profil přidělit.

Klávesnice je rozdělená do třech samostatných světelných částí. Pro každou z nich můžete vybrat nejenom rozdílnou barvu, ale nastavit i její intenzitu, sytost a stabilní nebo pulzující svícení. Výrobce udává, že je možné nastavit až 16 miliónů různých barev. Průběh nastavování si můžete prohlédnout na ukázkovém videu výrobce.

Řadič klávesnice je schopný rozpoznat dvacet současně stlačených kláves. Součástí konstrukce jsou dva USB porty, protiskluzové gumové podložky a 1,8 m dlouhý připojovací kabel. Výrobcem doporučená cena klávesnice je 79,99 dolarů, u nás se její cena pohybuje kolem 1600 korun s daní.

Zdroj: Genius via uk.hardware.info

Byl pro vás článek přínosný?