Hlavní navigace

Klony MSI Wind útočí

22. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sháníte MSI Wind? Tento velmi zajímavý mini notebook lze koupit nejen pod mateřskou značkou, ale i od několika OEM partnerů. V blízkém Německu jej lze pořídit pod značkou Medion a názvem Akoya Mini E1210 za příjemných 419 Eur tedy 9 500 Kč. Stejný notebook prodává i řetězec ALDI za ještě lepší cenu 399 Eur.

V Británii jej pod svá křídla přijala společnost Dixon Sales Group. V obchodech je pod názvem Advent 4211 za velmi sympatickou cenu 280 Liber (Nabídka online obchodu PC World) neboli 7 800 Kč. Advent se přitom odlišuje pouze v tom, že má pouze 12 měsíců záruku, běžný Wind přitom přijde na 350 Liber (9 700 Kč) i s dvouletou zárukou. Pod společnost Dixon Sales přitom patří i Electro World, který již v ČR některé notebooky Advent prodává.

Medion i Advent vypadají stejně - kombinace šedé a černé je hezká

V Brazílii by měl být Wind dostupný také pod názvem Miramax Freedom za 8 700 Kč po přepočtu z lokální měny. Zdroje se nezmiňují o záruce pro Miramax, předpokládáme však pouze jednoroční.

V ČR bude MSI Wind pod svojí značkou nabízet Mivvy s modelovým označením M310. Tisková zpráva přitom slibuje lepší konfiguraci, než s jakou je standardně dodávaný Wind - 2 GB operační paměti a větší disk s kapacitou 120 GB.

V nabídce Mivvy by měli být i modely s Linuxem Ubuntu 8.04. Cena přitom začíná na 9 500 Kč včetně DPH. Mivvy M310 si bohužel v tomto momentě koupit nelze - zahraniční konkurenti by měli být běžně dostupné (Advent i Medion).

TIP: První pohled na MSI Wind

Byl pro vás článek přínosný?