Hlavní navigace

Konečně se dočkáme: AMD Radeon HD 7970M a další jdou oficiálně ven

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Očekávaná nová generace grafických karet od AMD, Radeony HD řady 7000M, se již zítra, 24. dubna/apríla, dostanou oficiálně na trh. Některé modely série jste mohli koupit již nyní, jednalo se ovšem o přeznačené starší karty (například Radeon HD 7670M, který je přeznačený Radeon HD 6650M); teď ale budou k dispozici i nové 28nm grafiky.

Čtěte také:

Asi nejočekávanější novinkou je mobilní Radeon HD 7970M. Ten společně s dalšími modely série Radeon HD 7900M bude využívat jádro, které najdeme i ve stolních kartách série Radeon HD 7800, kde je známé jako Pitcairn. O něco slabší řada mobilních Radeonů HD 7800M bude postavena na jádře s kódovým označením Lombok – to zase najdeme ve stolních Radeonech HD 7700 (Cape Verde).

 

Série Radeon HD 7000M

 

Mobilní Radeony 7600M a 7700M budeme nacházet u APU Trinity, která jsou také již za dveřmi a nahradí stávající APU architektury Llano. Ta se vyznačují velmi silnými integrovanými grafikami, možností využití asymetrického dvojitého zapojení CrossFire (tedy spojení dvou různě výkonných karet) a o něco slabší procesorovou částí než tomu bývá u Intelu; uvidíme, jak si v tomto ohledu Trinity povede.

 

KL24

Novinky budou přímo konkurovat Nvidii a jejím grafikám GeForce GT(X) 6xxM, postaveným na výborném jádře Kepler. Srovnání výkonu se objeví na zahraničních webech nejdříve zítra a my vás o všem budeme průběžně informovat; vlastní srovnání samozřejmě chystáme také. Co myslíte, bude nakonec lepší Nvidia, nebo AMD?

Zdroj: VR-Zone

Byl pro vás článek přínosný?