Hlavní navigace

Krasavec One Touch Idol X: Alcatel nastupuje do Full HD ligy - MWC 2013

25. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský výrobce TCL v Barceloně odhalil nový topmodel značky Alcatel. One Touch Idol X navazuje především na Idol Ultra. Má podobný vzhled, avšak úplně nový displej. Místo 4,65" panelu AMOLED s rozlišením 720 × 1280 px dostal Idol X rovnou pětipalcový s rozlišením 1080 × 1920 px. Typ panelu zatím neznáme, ale dosud jsme ve Full HD vídali především LCD IPS.

Alcatel uvedl One Touch Idol X

Telefon vypadá hodně minimalisticky, což podtrhují i rozměry, především 7,1mm tloušťka. Tahle žiletková móda má ale své oběti – akumulátory – v tomto případě jen s kapacitou 2000 mAh. Což je dost pro střední třídu, ale ne high-end s náročným displejem a čtyřjádrovým procesorem. O něm toho moc nevíme, známe jen frekvenci 1,2 GHz. Troufám si odhadnout, že využívá architekturu Cortex-A7. Neznáme ani velikost operační paměti, ale minimálně 1 GB to bude.

Alcatel uvedl One Touch Idol X

Z dosud známých parametrů ještě zmíníme 16GB úložiště, které lze doplnit microSD kartou. Idol X dostane 13Mpx fotoaparát, který ze zad trochu vyčnívá. Telefon navíc postrádá LTE modem. Samozřejmě běží na Androidu, a to rovnou ve vezi 4.2. Výrobce zatím nesdělil, kdy, kde a za kolik si budeme moci One Touch Idol X koupit.

 

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?