Hlavní navigace

Kulaté chytré hodinky Moto 360 budou možná efektní, ale ne moc praktické

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google na svém blogu zveřejnil příspěvek týkající se vývoje miniaplikací pro chytré hodinky se systémem Android Wear. Na fotkách ukázal také funkční prototypy prvních známých modelů LG G Watch a Motorola Moto 360.

Motorola Moto 360 LG G Wear
Motorola Moto 360 | LG G Wear

Ty druhé na čerstvém snímku vypadají trochu jinak, než Google prezentoval dříve. Na ruce působí mohutněji a celkově už nejsou taky sexy. Za což ale může i technicky nekvalitní fotka a špatné zvolený screenshot. No, je to stále jen prototyp.

 

Vývojáři také ukázali obrázky vzorové aplikace podle toho, jak budou vypadat na kulatém a jak na hranatém displeji. Přizpůsobení kulatému prý není taková věda, jak čekali. Úprava osmi obrazovek trvala méně než hodinu. Ale jak je vidět, ne všechno se na kulatý (přesně kulatý není, dole je kruhová úseč) vejde. Grafika se musí vycentrovat a text na řádcích mimo střed utíká mimo displej. Analogové hodiny nebo kompas na nich rozhodně budou vypadat efektně, ale všude jinde s nimi bude problém.

Snímky obrazovek v Androidu Wear

Magazín Phandroid se už ve zdrojích šťoural trochu podrobněji a vypátral, jak vypadá bootovací obrazovka hodinek. Obsahuje nový logotyp Android, jestlipak se objeví i v nadcházející verzi systému pro mobily a tablety…

Phandroid také vykradl obrázky na pozadí nebo grafiku z aplikací a zjistil další parametry G Watch (u Moto 360 budou beztak podobné). V hodinkách je čtyřjádrový čipset Snapdragon 400 (MSM8226), systémem je Android 4.4W (W jako Wear) a hodinky Google označuje jako Dory (rybka z Hledá se Nemo). Pomocí vodních zvířat Google obvykle označuje Nexusy a jiná referenční zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?