Hlavní navigace

Kup teď, zaplať až za dva týdny. U Mironetu nakoupíte, i když vám ještě nepřišla výplata

17. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Velký český IT e-shop Mironet.cz zavádí prodej na fakturu se splatností dva týdny. To znamená, že můžete zaplatit až 14 dní poté, co vám přijde balíček. Pokud se jej rozhodnete do té doby vrátit, na což máte ze zákona právo, tak se to obejde bez zdlouhavých převodů.

Mironet zavadí fakturu se splatností 14 dní
Mironet zavadí fakturu se splatností 14 dní

Služba funguje už od včerejška. Nefiremní zákazníci mohou takto nakoupit zboží v hodnotě do 10 000 Kč, firmy a živnostníci až do 50 000 Kč. Částky jsou odstupňovány podle počtu dřívějších bezproblémových nákupů. Běžný zákazník může první „bezplatný“ nákup získat za 3000 Kč, druhý a třetí do 5000 Kč. U vyšších částek už musíte e-shopu svěřit také rodné číslo a číslo občanského průkazu, viz tabulka výše.

Nová platební metoda přináší dvě výhody. Koncoví zákazníci oceňují, že si zboží mohou nejprve vyzkoušet a do 14 dnů ho buď vrátit anebo za něj zaplatit. Firmám tato služba vyřeší často palčivé potíže se schvalováním nákupu zboží při požadavku eshopu na placení předem nebo pomocí hotovosti,“ komentuje novou platební metodu Robert Novotný, generální ředitel Mironet.cz.

Mironet si za každou odloženou platbu řekne o manipulační poplatek 39 Kč. Pokud zákazník na úhradu faktury zapomene, obchod mu ji bez pokuty připomene. Na zaplacení bez sankcí má zákazník 30 dní. Podmínky a ceny vám možná připomínají loni uvedenou službu Twisto. Není to náhoda, Mironet totiž používá právě ji. U plateb za 5000 Kč a více se spoléhá na obdobnou službu Skippay.

Zdroj: TZ Mironet

(novinka obsahuje placené odkazy)

Byl pro vás článek přínosný?