Hlavní navigace

Leitz Complete: luxusní dobíjecí koutek (minirecenze)

24. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přes rozměrný adaptér se připojí do zásuvky a může dobíjet až čtyři zařízení současně. Na pogumovanou plochu se vejdou tři smartphony (normální velikosti, Galaxy S4 jen dva) a na stojáka zvládne i tablet.


 

Vyklápěcí plocha s protiskluzovou úpravou je mírně zkosená se zarážkou. Leitz pod ní skrývá čtyři porty USB. Ke třem z nich je k dispozici cívka pro namotání vašich dlouhých kabelů, ale v příslušenství najdete i krátké microUSB, miniUSB a 30pin pro iPhone. Kabely můžete provléct spodem i vrchem.


 

Tři levé porty mají nabíjecí proud 1 A, čtvrtý určený pro tablety pak 2 A. I ten lze použit pro telefony, některé se v něm zvládnou nabíjet rychleji. I při obsazení všech čtyřech USB zvládne dodávat plný proud do všech čtyřech zařízení. Konstrukce Leitzu je povedená, tmavý pogumovaný plast s vystouplými zelenými proužky je peřinkou pro váš telefon. Existuje i bílá varianta, která je ovšem spíše lesklá, černá vypadá rozhodně lépe.

Celé to kazí jen vyšší cena přes 2000 Kč. Konkurence v podobném provedení stojí ovšem také hodně, připlácíte za značku a design. Nabíjecí adaptér má stálý odběr 0,8 W, což je sice zanedbatelné, ale mohlo se to více blížit nule.

Parametry
Cena 2 099 Kč
Zapůjčil Esselte www.esselte.cz
Leitz Complete
příslušenství kabely pro microUSB, miniUSB, 30pin iPhone
rozměry 25 × 21 × 9 cm

S touto dobíječkou získáte v domácnosti pevné místo pro dobíjení smartphonů. Pořád vám zbude originální přenosná nabíječku, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že přítomnost Leitzu na pracovním stole neustále nabádá k položení telefonu a dobíjení, což se při dnešní nízké výdrži hodí. A když máte doma telefonů více, nabíjení dostane řád.

Plusy / mínusy
kvalitní provedení velký adaptér
dostatečný proudový odběr vyšší cena
Hodnocení 90 %

 

CS24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.