Hlavní navigace

Lenovo: čtyři nové Ideapady budou mít matný displej. Jen tak dál

26. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Lenovo oznámila, že její nové notebooky řady IdeaPad budou mít místo lesklého i matný displej. Jelikož neznalí zákazníci, a těch je většina, stále preferují lesklé, je nutné v tomto Lenovo podpořit.

Upustil jsem od myšlenky stoupnout si v Datartu k vybírajícím lidem, protože by to ve mně s desátým lesklým notebookem mohlo vyvolat agresivní sklony, raději o tom napíšu. Matný displej dostane 14" IdeaPad S400 a ultrabook IdeaPad S400u, a také dva 15" modely – IdeaPad Z500 a ultrabook IdeaPad U510. Všechny tyto modely mají v současnosti lesklý displej.

Jelikož půjde o levné notebooky, lze téměř s jistotou říct ostatní parametry displeje: 1366 × 768 a TN. Ceny od 11 999 Kč za IdeaPad S400 po 15 999 Kč za IdeaPad U510 jsou však natolik příznivé, že lze nad rozlišením přimhouřit oko. Vyšší rozlišení nebo technologie IPS by totiž koncovou cenu zvedlo, zatímco volba matného displeje je zadarmo.

V prodeji budou obě varianty – lesklá i matná a vy si rozhodně nekupujte tu lesklou, zrcátek máte doma určitě dost.

 

zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.